Ezért vesznek kevesebb zenét – de van megoldás!

6710895025_03ee7d94c5_o

NEM az illegális letöltések miatt vesznek kevesebb zenét, derült ki egy felmérésből, és ezt még az Artisjus is megírta a blogjában.

“A digitális korszak előtt a “szűkösség” jellemezte a piacot: a felvételek elkészítésének, legyártásának, terjesztésének, reklámozásának, valamint a rádiókhoz eljuttatásának olyan költségei voltak, hogy ez a major kiadók kvázimonopóliumához vezetett, amelyek csak viszonylag kevés zenészbe fektettek be ennyi pénzt.

Ehhez képest a digitális világra a bőség jellemző (gondoljunk a több tízmilliós katalógusokra, amelyekkel szinte minden ismert szolgáltatás rendelkezik) – ez pedig minden korábbinál nagyobb versenyt hozott. “A versenynek pedig megvannak az elkerülhetetlen gazdasági következményei: lemennek az árak és az egyes termékekből (albumokból, számokból, előadókból) eladott mennyiségek.””

Piaci verseny!

Csakhogy elárulok valamit: nem csak a zeneiparban lett sokkal magasabb a piaci verseny, hanem a világon szinte minden iparágban. Gondoljunk csak bele, hogy ma már gyerekjáték vállalkozást indítani, gyakran fillérekbe kerül.

Ugyanígy ma már fillérekből lehet felvenni egy lemezt akár otthon, és feltenni az összes zeneboltba.

A piaci versenyben egyetlen egy eszköz az, ami segít abban, hogy több pénzt keressen bármilyen vállalkozás. 

Elárulom: M-el kezdődik, és arketinggel végződik.

A marketing segít abban, hogy:

– Ne a körülményeidtől függj, hanem te irányítsd a vállalkozásod (zenekarod) sorsát, növekedését.

– NE kelljen olcsón adni magad (a zenéd)!

– Több bevételed, több koncerted, több lemez eladásod legyen.

Szeretnél több pénzt keresni a zenéddel? Akkor iratkozz fel hírlevelünkre, mert lesznek hasznos tippek, amiket csak emailben küldünk ki!

E-mail cím:*
Hozzájárulok, hogy hírlevelet kapjak:
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*