Érj el 76 millió hallgatót: Tedd fel a zenéd a Pandorara

Pandora_logo_blue

A Pandora egy 2000-ben indult streaming szolgáltatás, aminek mára 76 millió hallgatója van. Bár a szolgáltatás csak Új-Zélandon, az USA-ban és Ausztráliában elérhető, ennek ellenére te is fel tudod tenni a zenéd, ha szeretnél rajongókat gyűjteni ezekben az országokban.

A Pandora rendszerében személyre szabott rádió állomások vannak. Az alapján állnak össze a lejátszási listák, hogy milyen előadókat és stílusokat szeretünk. Ezt részben valódi emberek állítják össze (tehát nem automatizált), részben pedig a felhasználói visszajelzések (lájkok) alapján.

Ez konkrétan azt jelenti, hogy ha hasonló a zenéd, mint mondjuk a Dave Matthews Bandnek, akkor azoknak az embereknek fogja lejátszani a zenéd, akik őket kedvelik. Ez neked újabb rajongókat hozhat, vagy akár lemezeladásokat, mert a Pandora kiírja a hallgatóknak a “Buy” linket, azaz egy iTunes vagy Amazon linket, ahol a hallgató meg tudja venni a lemezt.

Ez egy független zenésznek óriási lehetőség, mert kiadó, és költséges rádió promóciók nélkül juthat el rádió hallgatók millióihoz. Sőt, a Pandorán sokkal célzottabban érsz el embereket, mert biztos, hogy csak azok hallgatják, akik szeretik azt a stílust.

Hogyan tudod feltenni a zenéd a Pandorára?

A Pandora rendszerébe nem zenei aggregátorokon keresztül lehet feltenni zenét, hanem közvetlenül kell beküldeni.

1. Először is fent kell lennie a zenédnek iTunes-on, Amazonon, CDBaby-n vagy Bandcampen.

2. Regisztrálj egy fiókot a Pandorara és menj a https://submit.pandora.com/ oldalra.

3. Itt különböző adatokat kell megadnod, mint például a zenekar neve, a kiadvány formája (single, EP vagy album), egy linket a biográfiához (természetesen angol bio kell), és egy linket a kiadványhoz iTunes-on, Amazonon, CDBabyn vagy Bandcampen.

Ezután csak várni kell, mert kb. 6 hétig is eltarhat mire jóváhagyják – vagy épp elutasítják. A többi zenebolttal és streaming szolgáltatással ellentétben a Pandorára nem mindenkinek teszik fel a zenéjét! Zenei kurátorok ellenőrzik a beküldött zenéket, és akár el is utasíthatják, ha nem felel meg nekik.

Szeretnél több pénzt keresni a zenéddel? Iratkozz fel, hogy ne maradj le a bejegyzésekről:

E-mail cím:*
Hozzájárulok, hogy hírlevelet kapjak:
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*

Egy hozzászólás “Érj el 76 millió hallgatót: Tedd fel a zenéd a Pandorara” bejegyzéshez

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.