13 féle videó a zenéd népszerűsítésére

camera

A Youtube a világ első számú zenei csatornája. 

A zenészek túlnyomó többsége ezt egyáltalán nem használja ki. Általában a szokásos videoklipre összedobják a pénzt, és évente egyszer kiadnak egyet. Aztán ezt az egy videót megosztják Facebookon, és vége. 1350 ember megnézte a videót. Ebből 300 a zenekar (a többi pedig a haverok.)

Ennél jóval kreatívabb is lehetsz, és egyáltalán nem kell nagy költségekben gondolkodni. Néhány tipp, milyen videókat készíthetsz a zenédhez olcsón, vagy ingyen:

1. Szokásos videoklip. Ezt nem kell túlragozni. A kreatív videók nagyobbat ütnek, mint a nagy költségvetésűek.

2. Élő koncertfelvétel. Semmibe nem kerül, csak egy jófej ismerős kell, aki felveszi, és egy kamera.

3. Kreatív helyszínválasztás. Egyfajta gerilla stílusú ad-hoc koncert egy nem szokványos helyszínen. Nem a próbaterem, nem klub, nem koncertterem, nem stúdió, hanem valami extra: a sarki zöldségesnél, könyvtárban, villamoson, szex shopban. Legyél kreatív!

4. Interjú. Az emberek szeretik hallani, hogy mi a sztori, mik a hírek rólatok. Nem kell ehhez rádióba menni, elég egy mikrofon és egy ismerős, aki felteszi a kérdéseket (és persze egy kamera).

5. Mini-dokumentumfilm. Egy rövid kis dokumentum szerű videót készíthetsz, mi a zenekar története, mi történik veletek a háttérben.

6. Video Press Kit. A video press kit 1-5 percben bemutatja a zenekart, legújabb lemezt, videoklipet, fontosabb eseményeket, amik történtek veletek. Olyan dolgok, amik újságíróknak, bloggereknek fontos info lehet.

7. A kulisszák mögött. Imádjuk nézni, mi történik a kedvenc zenekarunkkal a stúdióban, a próbateremben, vagy épp melyik a kedvenc éttermük, ahol épp kajálnak.

8. Slide show. Tedd fel az egyik dalt a zenekarral készült fotókkal egy videóba.

9. Rajongói videók. Bátorítsd a rajongókat, hogy készítsenek videókat a zenétekre.

10. Animációk. Készíts animációt, ma már rengeteg eszköz van amivel olcsón össze lehet dobni egy animációs klipet. Például: http://goanimate.com/

11. Stock videók. Vágjatok össze egy klipet előre elkészített videókból, vagy régi filmekből, amin már nincs szerzői jog.

12. Videó-dal. A videó-dal egy olyan stílusú videó, ahol a dalt együtt veszik fel a videóval, majd ezt összevágják.

13. Dalszöveg videó. Készíts videót a dalszövegekre. Nem kell túl nagy animációban gondolkodni, ha egy slide showt össze tudsz dobni fotókból, akkor ugyanazzal a technikával a dalszövegekre is meg tudod csinálni.

Szeretnél több pénzt keresni a zenéddel? Iratkozz fel, hogy ne maradj le a blog bejegyzésekről:

E-mail cím:*
Hozzájárulok, hogy hírlevelet kapjak:
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*