“Ma már nem létezik olyan, hogy valaki csak zenész”

Jack_Conte

Jack Conte egy igazi 21-ik századi zenész: Kiadó nélkül, a nulláról lett világhírű Pomplamoose nevű formációjával. Conte aktívan részt vesz a kezdő zenészek és zenekarok patronálásában, így ebben a blogban is biztosan sokszor fog még előkerülni a neve.

Nemrég egy interjúban három fontos dologra hívta fel az ambíciózus zenészek figyelmét. 3 tipp Jack Conte-től.

“1. Gondolkozz hosszú távon 

Ha bekerülsz egy kiadóhoz, ők mindent helyetted fognak megcsinálni, ami pillanatnyilag jó. De amikor 28 éves leszel, és kidob a kiadó, nem fogod tudni, hogy hogyan csináld meg a saját zenéd, nem fogod tudni, hogyan futtasd a saját vállalkozásod… elég nagy bajban leszel. Meg kell tanulnod minden egyes aspektusát annak, hogyan legyél sikeres alkotó.

2. Ma már nem létezik olyan, hogy valaki csak zenész 

Ma már nincs olyan, hogy valaki csak zenész. A sikeres zenészek vállalkozók is egyben – keményen dolgoznak, jóval többet, mint napi 8 órát. Megtanulják, hogyan készítsenek videót, a különböző videó és hangszerkesztő szoftverek használatát, hogy saját felvételeket készítsenek.

3. A profi előadóművészek a művészet és a pénz keresztmetszetében élnek 

Profi művésznek lenni 50% alkotás, és 50% egy olyan gépezet megépítése, amibe művészetet teszel, és pénz jön ki belőle. A munkád fele az, hogy megépítsd ezt a gépet.”

Szeretnél több pénzt keresni a zenéddel? Iratkozz fel, hogy ne maradj le a blogbejegyzésekről:

Keresztnév:*
E-mail cím:*


Ha tetszett a cikk, oszd meg: