Ki vesz még zenét?

Tudjuk, hogy egyre kevesebben adnak pénzt rögzített zenéért, ez ma már senkinek nem lehet újdonság. Viszont az az érzésem, hogy sokan azt hiszik, hogy senki nem vásárol már zenét.

Ez egyáltalán nem igaz. Az USA-ban HETENTE 5 millió albumot vásárolnak. Adele legutóbb megjelent lemezét rögtön az első héten 3.3 millió darabszámban vették meg, aminek 51%-a fizikai CD formában kelt el. Összesen kb 8,8 milliárd forint bevételt generált rögtön az első héten CSAK lemezeladásokból.

Szóval kik vesznek még zenét?

Leginkább a középkorúak. A zenevásárlók 61%-a 35 évnél idősebb. Tíz évvel ezelőtt ugyanez az adat 36% volt. A 13 és 17 év közöttieknek csak a 7%-a vesz zenét, de ez 1 millió embernél is 70.000 darab lemez!

Ezek az adatok természetesen országonként változnak. Vannak országok, ahol nagyon magas a zenevásárlási szokás. Például Japánban a fizikai CD még mindig óriási királyságnak számít.

A Buzzfeed részletes infografikáját ide kattintva tudod megnézni.

Szeretnél több pénzt keresni a zenéddel? Iratkozz fel a hírlevélre, mert vannak hasznos tippek, amiket csak emailen küldünk ki, a blogba nem kerülnek fel!

E-mail cím:*
Hozzájárulok, hogy hírlevelet kapjak:
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*