5 fajta email, amit soha ne küldj

keyboard

1. Bocsánatkérő 

“Elnézést, hogy levelemmel zavarom…” Soha ne kérj előre bocsánatot. Csak gyengének, és jelentéktelennek tűnsz így. Nem kell nyomulósnak lenni, de legyél határozott, magabiztos.

Szintén ne írj feltételes módban: “az ügyben keresném”. A feltételes mód bizonytalanságot tükröz.

2. Kisregény 

Senki nem szeret hosszú emaileket olvasni. Pláne nem idegenektől. Minél hosszabb az üzeneted, annál valószínűbb, hogy nem fogják elolvasni. Legyél rövid, lényegretörő. Egyébként is sokan már telefonról olvassák el. Ne legyen hosszabb 5 mondatnál.

3. Freemail 

Én már azt hittem, hogy rég megszűnt… Ne küldj emailt freemail fiókból. Már csak azok használják, akiknek fogalmuk sincs az internetről. A legtöbben gmail-t használnak. Ha még profibb akarsz lenni, akkor a saját domain névről küldöd el: gipszjakab@zenekarnév.hu

4. Hejjesirási hibák

Miután megírtad az emailt, KÉTSZER olvasd vissza. Ne legyen benne elgépelés, vagy helyesírási hiba. A legtöbb emberben negatív érzést kelt.

5. Csatolmányok 

SOHA ne csatolj file-t az emailhez (hacsak nem kérték kimondottan). Senki nem fog azzal vacakolni, hogy letöltse a zenéd, hogy meghallgassa. Erre jó a Youtube, és a Souncloud ahova feltöltheted a zenéid, és elküldheted a linkjét.

Ma már nagyon sok ügylet történik emailen keresztül, de ha egy-egy fontos helyről nem kapsz választ, ne félj felemelni a telefont.

Szeretnél több pénzt keresni a zenéddel? Iratkozz fel, hogy ne maradj le a blog bejegyzésekről: 

E-mail cím:*
Hozzájárulok, hogy hírlevelet kapjak:
Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot:*